متن مهدوی

نشانه های ظاهری امام زمان(عج)

نشانه های ظاهری امام زمان(عج)

نشانه های ظاهری امام زمان(عج)

نشانه های ظاهری حضرت مهدی(عج)

۱⃣ زیباروی نورانی
مهدی صاحب الزمان علیه السلام از معدود انسانهایی است که از نهایت زیبایی صورت و اندام برخوردار است، تا آنجا که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در باره او فرمود: «(۱) مهدی طاووس اهل بهشت است که جامه هایی از نور او را در بر گرفته است.»
درباره چهره آن حضرت، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: «(۲) مهدی از نسل من است. سیمایش چون ماه تابان و رنگش عربی (گندم گون) است.»
و امیرمؤمنان علی علیه السلام فرمود: «(۳) زیبا چهره و زیبا موی است و موی او بر شانه هایش فرو ریخته و درخشندگی چهره اش بر سیاهی محاسنش غلبه می کند.»

phoca thumb l emam zaman 86 1 - نشانه های ظاهری امام زمان(عج)

۲⃣ خال زیبای صورت
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: «(۴) دیدگان مبارکش سرمه کشیده، محاسن مبارکش پرمو و بر گونه راست او یک خال است.»
و علی علیه السلام فرمود: «مهدی دیدگانی مشکی، موهایی پر پشت، چهره ای چون ماه تابان، پیشانی باز و درخشان، خالی [بر گونه راست] و نشانی [چون مهر نبوت در میان دو کتف] دارد.»(۵)

برای مطالعه بیشتر روی عبارت زیر کلیک نمایید

احادیث ظاهر حضرت مهدی(عج)

۳⃣ بوی خوش
از نشانه های دیگر آن حضرت، بوی عطر جانفزایی است که از آن وجود نازنین به مشام می رسد؛ همان گونه که از رسول اکرم صلی الله علیه و آله استشمام می شد و در حدیث معروف، نقل شده: وقتی امام حسن و امام حسین و امیر مؤمنان علیهم السلام به ترتیب وارد شدند، بوی پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله را متوجه شدند. مهدی علیه السلام نیز وارث چنین کسی است.

امام رضا علیه السلام فرمود: «وَ تَکُونُ رایِحَتُهُ اَطْیَبَ مِنْ رَایِحَهِ الْمِسْکِ؛(۶) بوی خوش او از بوی خوش مشک معطرتر است.»

۴⃣ قدرت بدنی وصف ناپذیر
امام صادق علیه السلام فرمود:
«قائم علیه السلام هنگامی که ظهور می کند، در سن کهولت خواهد بود، ولی با سیمای جوانی و نیروی بدنی قوی که اگر دستش را به سوی قوی ترین درخت روی زمین بکشد، از ریشه بر می کند و اگر بر کوهها بانگ بزند، سنگهایش فرو ریزد. دستش را بر هیچ بنده ای نمی گذارد، جز آنکه قلبش چون قطعه آهن محکم و استوار می گردد.»(۷) .

phoca thumb l emam zaman 83 1 - نشانه های ظاهری امام زمان(عج)

برای مطالعه بیشتر روی عبارت زیر کلیک نمایید

شاخصه های ظاهری حضرت مهدی

منابع:
۱. روزگار رهایی، کامل سلیمان، ترجمه علی اکبر مهدی پور، نشر آفاق، چاپ سوم، ۱۳۷۶، ج ۱، ص ۱۲۲؛ ۲. روزگار رهایی، ج ۱، ص ۱۲۱؛ منتخب الاثر، ص ۱۸۵؛ کشف الغمه، ج ۳، ص ۲۵۹؛ مکیال المکارم، ص ۶۷.
۳. بحارالانوار، محمد باقر مجلسی، دار احیاء التراث، ج ۵۱، ص ۳۶؛ روزگار رهایی، ج ۱، ص۱۲۳.
۴. روزگار رهایی، ج۱، ص ۱۲۲؛ منتخب الاثر، ص ۱۶۶.
۵. روزگار رهایی، ج ۱، ص ۱۲۲؛ بحارالانوار، ج ۵۲، ص ۵۱؛ منتخب الاثر، ص ۱۸۶.
۶.بحارالانوار، ج ۲۵، ص ۱۱۶.
۷.روزگار رهایی، ج ۱، ص ۱۲۷

روایاتی که  فقط جوان بودن حضرت را متذکر میشود :

۱-شابٌ بعد کبر السن. جوان است با این که سن او زیاد است
۲- رجوعه من غیبته بشرخ الشباب. در بهترین مرحله ی جوانی ظهور می کند.
۳- فی سن الشیوخ و منظر الشباب. در سن کهن سالان و سیمای جوانان.

روایت کمال‌الدین:

حضرت امیرالمؤمنین(ع) بر منبر فرمودند: «در آخرالزمان مردی از فرزندان من قیام می‌ کند. او سفید مایل به سرخی است… ران‌ هایی ستبر دارد، استخوان های شانه اش بزرگ است، در پشت خود دو خال دارد که یکی به رنگ پوست اوست و دیگری مانند خال پیامبر(ص). او دو نام دارد: یکی پنهان و دیگری آشکار. آنکه پنهان است احمد و آنکه آشکار است محمد. چون پرچمش را به اهتزاز درآرد، میان مشرق و مغرب را روشن می‌کند. او دستش را بر روی سر بندگان می‌گذارد و به دنبال آن هیچ مؤمنی نخواهد بود مگر آنکه دلش از پاره آهن سخت‌تر می‌شود و خدا به او نیروی چهل مرد می‌دهد. هیچ مرده ای نخواهد بود مگر آنکه سرورِ این امر به قبرش وارد می‌شود. آنان در قبرها با هم دیدار می‌کنند و به قیام قائم(ع) بشارت می‌دهند.»

(بحارالانوار)

نوشته‌های مرتبط

راه های شاد کردن قلب امام زمان

Entezar

نقد عرفان های نو ظهور قسمت بیست و چهارم

Montazer

حق امام زمان(عج) بر مردم

Entezar
بسیار خوش حال می شویم تا با ارسال نظرات ارزشمند خود مجموعه بیت ظهور را در تولید محتوای بهتر یاری نمایید.

هیچ نظری وجود ندارد