محتوای مطلب
- 1 رابطه قیام امام حسین(ع) با حکومت حضرت مهدی(عج)
- 2 علت اصلی قیام امام حسین(ع)
- 3 علت و انگیزه اصلی قیام امام حسین یک چیز بوده است و بقیه چیز هایی که گفته می شود به منزله شاخه ها و زیر مجموعه آن علت اصلی می باشند و آن عبارتست از پاسداری از آئین اسلام و ترویج و گسترش آن در جامعه و تبیین و توضیح معارف آن برای مردم، و چون دین در واقع باز نمود فطرت و سرشت انسان است پس می توان از این هدف تعبیر به «بیداری و آگاهاندن مردم» نمود.
- 4 رابطه قیام امام حسین(ع) و قیام حضرت مهدی(عج)
- 5 چنانکه در زیارت اربعین امام حسین (ع) می خوانیم: (خدایا من شهادت می دهم که امام حسین) خون پاکش را در راه تو به خاک ریخت تا بندگانت رااز جهالت وگمراهی نجات دهد[۱].
- 6 و از اینجا می توانیم رابطه تنگاتنگ قیام امام حسین (ع) و قیام حضرت مهدی (عج) را درک کنیم. که در واقع ظهور امام زمان (عج) و حکومت آن حضرت مکمل قیام امام حسین است.
- 7 برای روشن شدن این مطلب چند نکته را تذکر می دهیم:
- 8 همه ائمه (ع) نور واحد هستند. یک هدف دارند و هیچ تفاوتی با هم ندارند. و بر اساس شرایط زمانی، نحوه عملکرد آنها فرق دارد، یعنی اگر امام صادق( ع) یا هر امام دیگر در زمان امام حسین (ع) بود، همان گونه تصمیم می گرفت و عمل می کرد که امام حسین(ع) انجام داد.
- 9 در خصوص ارتباط تنگاتنگ امام زمان عج با امام حسین (ع) نکاتی وجود دارد که باید توجه نمود:
- 10 برای مطالعه بیشتر روی عبارت زیر کلیک نمایید
- 11 منتقم خون امام حسین
- 12 قیام امام حسین(ع) و قیام حضرت مهدی(عج) از منظر قرآن
- 13 از منظر قرآن: آیات زیادی از قرآن کریم با توجه به تفاسیر ائمه علیهم السلام این ارتباط مستحکم را بیان می کند. چنانکه در تفسیر آیه شریفه:«و آن که مظلوم کشته شده به سرپرستش قدرتی داده ایم،(اما در قتل اسراف نکند) چرا که او یاری می شود.»[۲]
- 14 امام رضا(ع) می فرماید: این آیه در مورد امام حسین(ع) و امام مهدی(ع) نازل شده است[۳].
- 15 و امام باقر(ع) می فرماید: مراد آیه حسین بن علی (ع) است که مظلوم کشته شد و ما اولیای دم اوییم؛ و چون قائم ما قیام کند به خون خواهی حسین بر می آید[۴].
- 16 از منظر روایات: در روایات متعددی آمده که امام زمان(ع) انتقام گیرنده خون امام حسین (ع)است. چنانکه امام حسین (ع) به فرزندش امام سجاد (ع) می فرماید: «سوگند به خدا که خون من از جوشش باز نمی ایستد تا سرانجام خداوند مهدی(ع) را برانگیزد»[۵]
- 17 و چنانکه در دعای ندبه آمده است:«کجاست آن که کشته کربلا را خونخواهی می کند»
- 18 و نیز در زیارت عاشورا می خوانیم: «از خداوند می خواهم روزی ام کندکه همراه آن یاری شده ازاهل بیت محمد (ص)به خون خواهی ات برخیزم.»[۶]
- 19 و همچنین شعار امام زمان (عج) و یاورانش در هنگام قیام و ظهور «یا لثارات الحسین(ع) »[۷]یعنی «ای خون خواهان حسین(ع) » می باشد.
- 20 و خود حضرت در ابتدای ظهور همین ندا را می دهد: «ای اهل عالم منم شمشیر انتقام گیرنده و ای جهانیان جد من حسین(ع) را تشنه کام کشتند …»[۸]
- 21 نتیجه اینکه قیام امام مهدی مکمل قیام امام حسین است و باید منتظر ظهور آن حضرت بود تا آثار درخشان این انقلاب ظاهرگردد.
- 22 برای مطالعه بیشتر روی عبارت زیر کلیک نمایید
- 23 فیلم خام کربلا و حرم امام حسین(ع)
رابطه قیام امام حسین(ع) با حکومت حضرت مهدی(عج)
علت اصلی قیام امام حسین(ع)
علت و انگیزه اصلی قیام امام حسین یک چیز بوده است و بقیه چیز هایی که گفته می شود به منزله شاخه ها و زیر مجموعه آن علت اصلی می باشند و آن عبارتست از پاسداری از آئین اسلام و ترویج و گسترش آن در جامعه و تبیین و توضیح معارف آن برای مردم، و چون دین در واقع باز نمود فطرت و سرشت انسان است پس می توان از این هدف تعبیر به «بیداری و آگاهاندن مردم» نمود.
رابطه قیام امام حسین(ع) و قیام حضرت مهدی(عج)
چنانکه در زیارت اربعین امام حسین (ع) می خوانیم: (خدایا من شهادت می دهم که امام حسین) خون پاکش را در راه تو به خاک ریخت تا بندگانت رااز جهالت وگمراهی نجات دهد[۱].
و از اینجا می توانیم رابطه تنگاتنگ قیام امام حسین (ع) و قیام حضرت مهدی (عج) را درک کنیم. که در واقع ظهور امام زمان (عج) و حکومت آن حضرت مکمل قیام امام حسین است.
برای روشن شدن این مطلب چند نکته را تذکر می دهیم:
همه ائمه (ع) نور واحد هستند. یک هدف دارند و هیچ تفاوتی با هم ندارند. و بر اساس شرایط زمانی، نحوه عملکرد آنها فرق دارد، یعنی اگر امام صادق( ع) یا هر امام دیگر در زمان امام حسین (ع) بود، همان گونه تصمیم می گرفت و عمل می کرد که امام حسین(ع) انجام داد.
در خصوص ارتباط تنگاتنگ امام زمان عج با امام حسین (ع) نکاتی وجود دارد که باید توجه نمود:
برای مطالعه بیشتر روی عبارت زیر کلیک نمایید
منتقم خون امام حسین
قیام امام حسین(ع) و قیام حضرت مهدی(عج) از منظر قرآن
از منظر قرآن: آیات زیادی از قرآن کریم با توجه به تفاسیر ائمه علیهم السلام این ارتباط مستحکم را بیان می کند. چنانکه در تفسیر آیه شریفه:«و آن که مظلوم کشته شده به سرپرستش قدرتی داده ایم،(اما در قتل اسراف نکند) چرا که او یاری می شود.»[۲]
امام رضا(ع) می فرماید: این آیه در مورد امام حسین(ع) و امام مهدی(ع) نازل شده است[۳].
و امام باقر(ع) می فرماید: مراد آیه حسین بن علی (ع) است که مظلوم کشته شد و ما اولیای دم اوییم؛ و چون قائم ما قیام کند به خون خواهی حسین بر می آید[۴].
از منظر روایات: در روایات متعددی آمده که امام زمان(ع) انتقام گیرنده خون امام حسین (ع)است. چنانکه امام حسین (ع) به فرزندش امام سجاد (ع) می فرماید: «سوگند به خدا که خون من از جوشش باز نمی ایستد تا سرانجام خداوند مهدی(ع) را برانگیزد»[۵]
و چنانکه در دعای ندبه آمده است:«کجاست آن که کشته کربلا را خونخواهی می کند»
و نیز در زیارت عاشورا می خوانیم: «از خداوند می خواهم روزی ام کندکه همراه آن یاری شده ازاهل بیت محمد (ص)به خون خواهی ات برخیزم.»[۶]
و همچنین شعار امام زمان (عج) و یاورانش در هنگام قیام و ظهور «یا لثارات الحسین(ع) »[۷]یعنی «ای خون خواهان حسین(ع) » می باشد.
و خود حضرت در ابتدای ظهور همین ندا را می دهد: «ای اهل عالم منم شمشیر انتقام گیرنده و ای جهانیان جد من حسین(ع) را تشنه کام کشتند …»[۸]
نتیجه اینکه قیام امام مهدی مکمل قیام امام حسین است و باید منتظر ظهور آن حضرت بود تا آثار درخشان این انقلاب ظاهرگردد.
برای مطالعه بیشتر روی عبارت زیر کلیک نمایید
فیلم خام کربلا و حرم امام حسین(ع)
منابع:
[۱] مفاتیح، زیارت اربعین.
[۲]سوره اسراء، آیه ۳۳.
[۳] کافی، ج ۸، ص ۲۵۵.
[۴] تفسیر عیاشی، ج ۲، ص ۲۹۰.
[۵] مناقب ابن شهر آشوب، ج ۴، ص ۸۵.
[۶] مفاتیح الجنان، زیارت عاشورا.
[۷] النجم الثاقب، ص ۴۶۹، بحار ج ۹۹، ص ۱۹۴
[۸] الزام الناصب، ج ۲، ص ۲۸۲.
هیچ نظری وجود ندارد