محتوای مطلب
- 1 چرا برای امام زمان(عج) دعا کنیم
- 2 کلیپ چرا برای امام زمان(عج) دعا کنیم
- 3 ۱ – ایمان به خداوند
- 4 برای امام زمان(عج) دعا کنیم
- 5 روایت عیسی بن ابی منصور
- 6 ۲- اجابت دعای ما به برکت امام زمان(عج)
- 7 ۴-احسان امام زمان(عج) به ما
- 8 فواید دعا برای امام زمان(عج)
- 9 ۶- إستنصار و یاری خواستن از امام زمان(عج)
- 10 ۷ – إغاثه [داد رسی] ستمدیدگان از شیعه
- 11 چرا برای امام زمان(عج) دعا کنیم
چرا برای امام زمان(عج) دعا کنیم
اموری در اینجا بیان میشود که اگر یکی از آنها در شخصی یافت شود بر ما واجب و لازم است که برای او دعا کنیم، به حکم عقل یا شرع یا فطرت انسانی، بلکه از روی سرشت حیوانی.
در صورتی که تمام این امور در وجود مقدس امام زمان عجل اللَّه تعالی فرجه جمع است. من(مولف کتاب) قسمتی از این امور را به ترتیب حروف ألفبایی میآورم و از درگاه خداوند آسمان و زمین خواستارم که مرا یاری فرماید و از پیروان و غلامان حضرت خاتم الاوصیا و پدران بزرگوارش قرار دهد که البته او دعا را مستجاب میکند.
کلیپ چرا برای امام زمان(عج) دعا کنیم
پخش انلاین
برای دانلود با لینک مستقیم (50% ترافیک رایگان) کلیک نمایئد.
سخنران : استاد پناهیان
۱ – ایمان به خداوند
شایسته است که مؤمن برای مؤمنین دعا کند که هم کیش و هم عقیده او هستند، و این مطلب به حکم عقل و شرع ثابت است. [پس دعا کردن برای آن بزرگوار که سالار مؤمنین است بر ما لازم میباشد].
چنانکه در کافی حدیث مُسندی از حضرت ابوعبداللَّه صادق علیه السلام آمده است که فرمود: رَسُولُ اللَّهِ صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ فرمودند: هیچ مؤمنی برای مرد یا زن مؤمنی دعا نکند مگر آن که خداوند متعال آنچه که او برای آنها خواسته است مانند آن را به سوی او برگرداند، از طرف هر مرد یا زن مؤمنی که از اول روزگار تا روز قیامت آمده یا خواهد آمد. و بسا باشد که روز قیامت بنده مؤمنی را دستور دهند تا به آتش افکنده شود و او را میکشند تا به دوزخ ببرند ولی مؤمنین و مؤمنات عرضه میدارند پروردگارا این همان شخصی است که برای ما دعا میکرد شفاعت ما را درباره او بپذیر پس خداوند شفاعت آنها را درباره او قبول میفرماید و او نجات مییابد(۱).
(۱) اصول کافی؛ ۲/۵۰۷
مکیال المکارم فی فوائد الدّعاء للقائم(ع)،ج۱،ص۱۰۰
برای مطالعه بیشتر روی عبارت زیر کلیک نمایید
امام زمان(عج) چقدر مارو دوست دارد
برای امام زمان(عج) دعا کنیم
روایت عیسی بن ابی منصور
در همان کتاب از عیسی بن ابی منصور روایت است که گفت: من و ابن ابی یعفور و عبداللَّه بن طلحه خدمت امام ابوعبداللَّه صادق علیه السلام بودیم که آن حضرت خود آغاز سخن کرد و چنین فرمود:
ای پسر ابی یعفور رسولخدا صلی الله علیه وآله وسلم فرموده: شش خصلت است که در هر که باشد در پیشگاه خداوند و طرف راست [عرش] او خواهد بود، ابن ابی یعفور عرضه داشت: فدایت شوم آنها چیست؟ فرمود: فرد مسلمان برای برادر دینی خود بخواهد آنچه برای عزیزترین خاندانش میخواهد، و بد بدارد آنچه برای عزیزترین خاندانش بد میدارد، و با پاکی و خلوص با او دوستی کند، ابن ابی یعفور گریه کرد و گفت به چه صورتی با او به پاکی و خلوص دوستی کند؟ فرمود: ای پسر ابی یعفور؛ اگر در دل او اینقدر منزلت داشته باشد که خوبی و بدی را برای او بسان عزیزترین کسان خود بخواهد انگیزه ای خواهد شد، تا در غم و شادی او شریک باشد که در خوشحالی او شاد و در اندوهش اندوهگین میشود و اگر چیزی که مایه فرح و گشایش کار او است در اختیار داشته باشد حاجت او را برمی آورد و گرنه برایش دعا میکند.
سپس امام صادق علیه السلام فرمود: سه تا مربوط به شما است [همانها که گذشت]، و سه تا مربوط به ما است،اینکه فضیلت ما را بشناسید و دنبال ما گام بردارید و منتظر عاقبت امر و برنامه [حکومت] ما باشید، که هر کس چنین بود در پیشگاه خداوند عزّ و جل خواهد بود و کسانی که در مراتب پایین تر هستند از نور ایشان استفاده میکنند. امّا کسانی که در طرف راست [عرش ]الهی هستند اگر کسانی که در درجه پایین تر هستند، آنها را بنگرند زندگی برایشان تلخ و ناگوار میشود، زیرا بر درجه آنها غبطه می برند.
ابن ابی یعفور پرسید: چگونه است که نمی شود آنها را دید با اینکه در طرف راست [عرش] خداوند هستند؟ فرمود: ای ابن ابی یعفور چون که آنها در حجابی از نور الهی هستند [چشمها از دیدنشان عاجر است] مگر این حدیث به تو نرسیده است که رسولخدا صلی الله علیه وآله وسلم بارها میفرمود: به راستی که خداوند را در سمت راست عرش در پیشگاه الهی در جناح راست او مخلوقی است که چهره شان از برف سفیدتر و از آفتاب هنگام ظهر تابان تر است. میپرسند که اینان چه کسانی هستند؟ جواب میرسد: اینها افرادی هستند که در جلال خدا با یکدیگر دوستی ورزیدند.
مکیال المکارم فی فوائد الدّعاء للقائم(ع)،ج۱،ص۱۰۴
۲- اجابت دعای ما به برکت امام زمان(عج)
برای مطالعه بیشتر روی عبارت زیر کلیک نمایید
محبت علی(ع) دوری از جهنم و نشانه حلال زادگی
بدان که از جمله نعمتهای بزرگ خداوند متعال بر ما این است که به ما اجازه داده تا او را بخوانیم و دعا کنیم و حاجتهای خود را از او بخواهیم و خداوند متعال به لطف و کرمش دعای ما را مستجاب میفرماید: و چون در جای خود ثابت است که تمام نعمتهای الهی به برکت وجود امام زمانمان به ما میرسد و نیز پرواضح است که اجابت دعا از بهترین نعمتهاست بلکه مهمترین نعمت است. زیرا که به وسیله این نعمت به نعمتهای دیگر دست مییابیم؛ اهمیت حق مولایمان امام زمان بر ما روشن میشود زیرا که وجود آن حضرت وسیله تحقق یافتن این نعمت و موهبت بزرگ از جانب خداوند است، پس بر ما واجب است که با دعا و یا کارهای دیگر جبران این لطف را بنماییم.
و از جمله دلایلی که بر این جهت به طور خصوص دلالت دارد – که وجود امام علیه السلام واسطه و سبب مستجاب شدن دعای مردم است – روایتی است که صفّار در بصائر الدرجات به سند خود از امام ابوجعفر باقر علیه السلام آورده است که فرمود: رسول اللَّه صلی الله علیه وآله وسلم به امیرالمؤمنین فرمود: آنچه بر تو دیکته میکنم بنویس، علی علیه السلام عرضه داشت: ای پیامبر خدا آیا میترسی فراموش کنم؟ فرمود: نمی ترسم فراموش کنی؛ من از خداوند خواستهام که تو را حفظ کند، و فراموشت ننماید، ولی برای شریکانت بنویس. عرضه داشت شرکای من کیانند؟ فرمود: امامان از فرزندان تو که خداوند به سبب آنان بر امت من باران میفرستد و به سبب آنان دعای ایشان را مستجاب میکند و به سبب آنان بلا را از آنها دور میسازد و به سبب آنان رحمت از آسمان نازل میشود و این نخستین آنان است – به امام حسن اشاره کرد – سپس به امام حسین اشاره کرد و فرمود: امامان ازفرزندان تواند (۱).
(۱) بصائر الدرجات، ۱۶۷
مکیال المکارم فی فوائد الدّعاء للقائم(ع)،ج۱،ص۱۰۶
۴-احسان امام زمان(عج) به ما
برای مطالعه بیشتر روی عبارت زیر کلیک نمایید
دعای امام زمان(عج) برای شیعیان
احسان امام زمان عجل اللَّه تعالی فرجه به ما نحوههای گوناگون دارد که قسمتی از آنها را بعد از
این اشاره خواهیم کرد. ان شاء اللَّه تعالی و از جمله آنها دعا کردن آن حضرت در حقّ ما و دفع شرّ دشمنان و برطرف ساختن محنتها و… میباشد. خداوند متعال میفرماید: « هَلْ جَزاءُ الإحْسانِ الّا الإحْسانُ (الرحمان/۶۰) » ؛ آیا پاداش احسان جز احسان است؟
البته احسان به حکم عقل و شرع و فطرت انسانی – انگیزه دعا کردن است که:
أَحْسِنْ اِلی النَّاسِ تَستَعْبِد قُلوبَهُمُ فَطالَما استَعْبَدَ الاِنسانَ إِحسانُ
به مردم احسان کن که دلهایشان را به بند خواهی کشید و بسیار میشود که احسان، انسانی را به بردگی میکشاند.
۵ – إباحه [و اجازه تصرف در] حقوقی که از آن حضرت در دست ما است
روایتی است در کافی از مسمع از امام صادق علیه السلام که ضمن حدیثی طولانی آمده امام صادق علیه السلام فرمود: ای ابویسار به تحقیق که تمام زمین برای ما است و هر چه خداوند از آن برآرد همه از برای ما است – ابویسار – میگوید: به آن حضرت عرض کردم پس همه مال را برای شما بیاورم؟ فرمود: ای ابویسار البته ما آن را بر تو حلال کردیم، و مباح گرداندیم پس مال خودت را برگیر و هر آنچه از زمین در دست شیعیان ما هست بر آنها حلال است تا هنگامی که قائم ما بپاخیزد و مالیات آن را از آنان بگیرد و زمین را در دست ایشان واگذارد و امّا آنچه در دست غیر شیعیان است هر سودی که از آن ببرند بر آنها حرام است و هنگامی که قائم ما بپاخیزد زمین را از دستشان بگیرد و آنها را به خواری از آن بیرون راند (۱).
(۱) اصول کافی؛ ۱/۴۰۷
مکیال المکارم فی فوائد الدّعاء للقائم(ع)،ج۱،ص۱۰۶
فواید دعا برای امام زمان(عج)
پخش انلاین
هیچ نظری وجود ندارد